Fedrigoni investeert in RFID-technologie - Grafisch Nieuws - Grafisch Nieuws

2022-05-13 19:28:07 By : Mr. James Zhang

De Italiaanse papiergroep Fedrigoni maakt bekend dat ze een meerderheid in het kapitaal van het Franse Tageos verworven heeft, een bedrijf dat zich specialiseert in het ontwerpen en produceren van inlays (inserts) en RFID-etiketten. "Met die overname krijgen we toegang tot de markt van de intelligente etiketten", stelt Marco Nespolo, de CEO van de groep.

Fedrigoni verwerft de meerderheid in het kapitaal van Tageos, een bedrijf uit Montpellier. Met deze overname verstevigt de Italiaanse groep zijn positie als de op twee na grootste internationale speler op de markt van zelfklevende materialen (via zijn merken Arconvert, Manter en Ritrama). Met de overname van Tageos, een specialist in RFID-technologie, komt Fedrigoni op de markt van de intelligente etiketten.

De operatie moet de papierafdeling van Fedrigoni nieuwe kansen bieden in het marktsegment voor luxeverpakkingen. Volgens de Italiaanse papiermaker wordt het hoe langer hoe belangrijker om oplossingen te vinden om merken te beschermen, om hun echtheid te verifiëren en om namaak te voorkomen. De exponentiële groei van de e-commerce speelt daarin een rol.

In de afwerking draait het om autonomie en toegevoegde waarde

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

© 2022 Roularta Media Group Alle rechten voorbehouden.