Dít was Prinses Diana's favoriete tas, en hier koop je 'm

2022-06-03 19:25:51 By : Ms. Sofia Zhong

Ook vandaag de dag is de tas haar relevantie niet verloren.

Dit artikel verschijnt in Bazaars derde editie van 2022, je leest het volledige gesprek in ons magazine.

Denk je aan Dior, dan denk je aan de Lady Dior Bag – een onmiskenbare showstopper, een altijdgoeditem. Naast een beroemde ontwerper schuilt er een bijzonder verhaal achter de tas, en dat heeft alles te maken met Lady Diana en Napoleon III.

De oorspronkelijke Lady Dior Bag werd ontworpen door de eerste niet-Franse creatief directeur bij het huis: Gianfranco Ferré. Ferré, van Italiaanse komaf, werd de architect van de mode genoemd. Hij legde het fundament voor een nieuwe modewereld en leende zonder gêne elementen uit de architectuur zoals niemand dat eerder deed.

Het is september 1995. Lady Diana woont de opening van de Paul Cézanne-tentoonstelling bij in Le Grand Palais, Parijs. Diezelfde avond nog gaat de prinses naar huis met een soon to be opzienbarende tas; een cadeau van Franse first lady Bernadette Chirac. Destijds had de inmiddels beroemde tas nog geen officiële naam, het was een sample die nog niemand had gezien. Volgens Chirac is het item de belichaming van Frans ambacht in al zijn vormen – en daarom is dit hét perfecte cadeau voor een Britse royal met smaak.

De invloed van Diana’s stijl op de modewereld is enorm. Een tas waarmee de royal werd gezien, betekende big business. En dat is niet zo gek: waar het gemiddelde koningshuislid in die tijd op safe speelde, durfde Diana als een van de eersten de regels aan haar laars te lappen. Met resultaat, want haar stijl blijkt ook in de 21ste eeuw nog even relevant als in haar laatste levensjaren.

Dit artikel verschijnt in Bazaars derde editie van 2022, je leest het volledige gesprek in ons magazine.