Argos presenteert op Fruit Logistica haar duurzaam assortiment

2022-05-20 19:04:29 By : Ms. Rachel Li

Tijdens de aankomende Fruit Logistica presenteert Argos Packaging & Protection een breed assortiment duurzame verpakkingen en delen de specialisten hun kennis op het gebied van 'groen' verpakken. Alle mogelijke verpakkingen die bijdragen aan een duurzaam milieu krijgen deze drie dagen de aandacht.

Nieuw in het assortiment zijn onder andere 100% plasticvrije flowpack verpakkingen, biologisch afbreekbare komkommerfolies, C02 gecompenseerde kartonnen schalen en in-house geproduceerde koudlijm en hotmelt conische schalen.

100% plastic vrije NoW Flowpack verpakkingen De nieuwste toevoeging aan het  assortiment is de 100% plasticvrije No Waste Technology (NoW) flowpack verpakking. De plasticvrije verpakking kan volledig gerecycled worden en dienen als grondstof voor de productie van nieuwe papierproducten. "De verpakking is ideaal voor het verpakken van onder andere verse, gedroogde en diepgevroren groenten en fruit tot 2,5 kg. Daarnaast bevordert de poreusheid van de verpakking het microklimaat in de zak, wat de versheid en houdbaarheid van de producten aanzienlijk verlengt."

Accountmanager Kevin van Hamelen kijkt uit naar de aankomende beurs. "Vanuit de markt krijgen we steeds meer vragen naar milieuvriendelijke verpakkingen die bijdragen aan een beter milieu en daarnaast eenvoudig te recyclen zijn. Met ons ruime assortiment aan duurzame verpakkingen kunnen we eenvoudig antwoord geven op deze vragen. De Fruit Logistica is een mooi moment om onze kennis op het gebied van duurzaam verpakken te delen en de bezoekers kennis te laten maken met ons assortiment."

De juiste bescherming tijdens opslag en transport Naast het duurzame assortiment besteedt Argos ook aandacht aan de lokaal geproduceerde APP hoekprofielen waarmee extra bescherming wordt geboden die nodig is om zendingen tijdens opslag en transport te beschermen tegen stoten, schokken of instabiliteit. De APP hoekprofielen zijn breed inzetbaar en verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en afmetingen. De productielocatie van Argos in Honselersdijk is voorzien van de laatste technologieën om te zorgen dat ze hoogwaardige hoekprofielen kunnen produceren, snel kunnen schakelen, korte levertijden kunnen garanderen en duurzaam produceren.

Frans van Alphen, directeur van Argos is zeer enthousiast over de laatste ontwikkelingen van de eigen productielocatie. "Vanuit onze productielocatie in Honselersdijk kunnen we hoekprofielen en diverse koudlijm en hotmelt conische schalen produceren in iedere gewenste kwaliteit. Het is uiterst belangrijk dat we die kwaliteit kunnen waarborgen en onze klanten de gewenste kwaliteit kunnen blijven leveren. Daarom is focus op het gehele proces hierin uiterst essentieel."

De stand van Argos op Fruit Logistica is te vinden in hal 3.2, stand D-10.

Voor meer informatie: Argos Packaging & Protection Nieuweweg 10 2675 BC Honselersdijk +31 (0)174 63 00 11 m.dammers@argos.nu  www.argos.nu    

Alle velden die gemarkeerd zijn met * moeten worden ingevuld.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier

Ander nieuws uit deze sector:

<< Terug | AGF.nl

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.